Mazda, elektrikli geleceği kendi başına üstleniyor

Mazda, elektrikli geleceği kendi başına üstleniyor

Mazda, elektrikli geleceği kendi başına üstleniyor
Mazda, elektrikli geleceği kendi başına üstleniyor
Mazda, elektrikli geleceği kendi başına üstleniyor
Mazda, elektrikli geleceği kendi başına üstleniyor

Mazda, Salı günü elektrifikasyon planlarında yeni bir güncellemeyi duyurdu; bu güncelleme, otomobil üreticisinin şu ana kadar benimsediği yaklaşımdan daha bağımsız görünüyor.

2025 Mazda CX-50 hibriti, Toyota kaynaklı bir hibrit sistemi kullanıyor ve EZ-6 elektrikli sedan, Çin'in Changan Automobile şirketiyle ortaklaşa geliştirildi. Ancak Mazda CEO'su Masahiro Moro ve diğer yöneticiler Salı günü Tokyo'da yaptıkları sunumda, bu tür ortaklıkların gelecekte sınırlı olabileceğini belirtti.

Mazda, ilk olarak geçen Kasım ayında görüşülen, CX-5 crossover'da şirket içi geliştirilen bir hibrit sistemi ve yine şirket içi geliştirilen özel bir platforma dayalı tamamen elektrikli bir crossover SUV'yi 2027'de piyasaya sürme planlarıyla ilerliyor . Mazda'nın bir basın bülteninde, bu platformun "çeşitli tipte pillere" uyum sağlayacağı belirtildi.

Skyactiv-Z olarak adlandırılan ve en son küresel emisyon standartlarını karşılamayı hedefleyen yeni nesil yanmalı motorlar da planın bir parçası. Paketleme gereklilikleri nedeniyle muhtemelen sıralı 4 olan bu motorlardan biri, CX-5 hibrit güç aktarma organının yanma bileşeni olacak. Ancak Mazda, daha büyük araçlar için sıralı 6'nın da Skyactiv-Z ailesinin bir parçası olacağını ve temel teknolojinin döner motor geliştirmenin devamında kullanılacağını söyledi.

Mazda ayrıca 2027 yılında piyasaya sürmeyi planladığı EV için " iş birliği ve ortaklık yoluyla geleneksel geliştirmeye kıyasla geliştirme yatırımını %40, geliştirme adam-saatini ise %50 oranında azaltmayı" hedeflediğini söyledi. Ancak belirli bir ortağın ismi verilmese de Mazda'nın Toyota ve Changan gibi şirketlerle yaptığı ortaklıklara girmek yerine tedarikçilere yaslanabileceği belirtildi.

Tek başına hareket etmek Mazda'ya, aynı montaj hatlarında EV'ler ve içten yanmalı araçlar üretmeyi içeren akıcı üretim planlarını takip etme konusunda daha fazla esneklik sağlayacaktır. Mazda, bunun yeni EV montaj tesisleri inşa etmeye kıyasla ilk sermaye yatırımını %85 ve seri üretime kadar geçen süreyi %80 oranında azaltabileceğini tahmin ediyor. Ancak otomobil üreticisi Japonya'da yeni bir EV pil fabrikası inşa etmeyi planlıyor.

Eğer bu iyi giderse, Honda'nın gördüğü gibi , EV'lerin daha iyi içten yanmalı modeller üretmesiyle sonuçlanabilir . Ancak Mazda'nın çalışmak için kesinlikle daha sınırlı kaynakları var.

Tepkiniz ne ?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow